28 okt 2011

Den onda drottningen

En tjuvtitt på ett nytt projekt jag håller på med. Tror att det kan bli bra. Framförallt är det väldigt kul och en utmaning som heter duga.
27 okt 2011

Veckans klippdocka

Jag har inte hunnit scanna in någon klippdocka så ni får en till gammal och färglagd i datorn. Även denna kan ni skriva ut och klippa ut!


 Hon heter Bella och är 12 år och redan en prima ballerina. Hon dansar och dansar och har rummet fullt av ballerinaskor. Kanske en och annan nalle också. Hennes föräldrar är från Frankrike och hon har en fantastisk rysk lärarinna. Hon tänker mycket och är mästare på att balansera böcker på huvudet.

Hemma igen!

Nu börjar jobbet med julmarknadspyssel (kom kom kom!) och portfoliofix. Jag vill ju så gärna till Tokyo.

22 okt 2011

I trädkojan

Jag önskar att jag haft en trädkoja när jag var liten. Fast jag hade nog inte varit där. Men ändå, det känns spännande. Ett ställe att ha hemliga klubbar och möten och samla på skatter. Såhär kanske den sett ut?

20 okt 2011

Norrlandsbebis

Blev så väldigt inspirerad av den här bilden och var liksom tvungen att göra en variant. Underbaraclaras fina pojk.

18 okt 2011

Hej hopp!

Nu vi i höstkyla och åker till Paris, jag och Axel. Finemang! Det innebär ett litet uppehåll, men misströsta inte, jag kommer tillbaka! (Dessutom så har jag schemalagt några inlägg...) 
Bisous

17 okt 2011

Veckans klippdockaVeckans klippdocka ser ut såhär. Han är en nöjd och glad gris som heter Herr Knorr. Han är en gris i sina bästa år och målar tavlor när han inte är ute och finpromenerar eller går på utställningar. Han har en stor familj som han gärna umgås med, men allra helst sitter han i sin fåtölj och läser en god bok. 

Ni kan skriva ut och klippa ut honom om ni har lust! Från mig till er!

13 okt 2011

Header eller inte header

Det här var tänkt som header från början. (Några av er kanske såg det.) Men ni får se den såhär istället. 

11 okt 2011

En kvart i månsken


-Hur mycket är klockan? sa tomten. 
Hur mycket är blåklockan, tro?
-En kvart i månsken, sa älvan 
och skakade sand ur sin sko.
Så tog hon ett skutt från stenen
och viftade glatt med sin sjal
som spindelmor hade spunnit.
Så flög hon till älvornas bal.

7 okt 2011

August Brandels

Jag har två fantastiskt kreativa och konstnärliga bröder. Tänkte visa lite vad min ena superduktiga bror gör. (Den andra har tyvärr inget upplagt på nätet, men han är superduktig han med.) Han jobbar grafiskt och här är två av hans affischer. Ni kan se mer av det han gjort här och här. Tycker att ni ska ta er en glutt för det är det definitivt värt. 
6 okt 2011

Keramik

Första kursen i skolan är avslutad. Vi hade keramik och vi gjorde allt från att dreja, kavla och gjuta, till att glasera. Tänkte visa lite bilder på det jag gjorde. 

En matt svart gjuten kruka. 

Två drejade skålar och en kavlad. 

Etsyfavoriter

Har några finfina etsyfavoriter som jag tänkte dela med mig av. Tycker så mycket om att det finns så många kreativa och finurliga människor därute.
Kom och flyg i min asterkopp

Det här är den andra illustrationen i min Stig Lindbergsserie. Vid skymning över randiga kullar någonstans i Sverige, flyger den lilla Asterkoppen med prickig ballong. Kanske tänker flickorna landa bakom den lavendelblå?


(Den första bilden finns här.)

2 okt 2011

Ex Libris

Första uppgiften på min kurs var att göra ett ex libris. Alltså "den här boken tillhör", typ. Såhär blev mitt. Det var roligt att göra något så litet och enkelt. Tror att det kommer att bli många fler.

Om vi träffats när vi var små...

...kanske sex år eller så.